September 2022

Onze stageplekken zijn ingevuld tot februari 2023. 

We hebben nog 1 plekje beschikbaar binnen onze dag en logeeropvang.

 

Maart 2022

Na de zomervakantie hebben we 3 stageplekken beschikbaar, twee binnen een zorgopleiding en 1 administratief.

 

September 2021

Onze stageplekken zijn ingevuld tot Juli 2022. 

 

April 2021

We hebben binnen onze dag en logeeropvang 1 plekje beschikbaar.

 

Oktober/November 2020

CORONA

Ons terrein is op dit moment alleen toegankelijk voor onze doelgroep, het vaste team aan medewerkers en onze leveranciers. Alle zakelijke en overige afspraken worden tot nader order geannuleerd i.v.m. het corona virus.

 

September 2020

We hebben plek voor stagiaires voor het schooljaar 2020/2021 opleidingen in de zorg.

 

Juli 2020

We bestaan 1 jaar op 8 juli!!

 

Juni 2020

Zakelijke afspraken en overige afspraken kunnen weer ingepland worden, het kantoor is verplaatst naar Dorpsstraat 1 te Wichmond.

 

Maart 2020

CORONA

Ons terrein is op dit moment alleen toegankelijk voor onze doelgroep, het vaste team aan medewerkers en onze leveranciers. Alle zakelijke en overige afspraken worden tot nader order geannuleerd ivm het corona virus.

 

Maart 2020

Dorpsstraat 2 is nu ook onderdeel van onze locatie, de dagbesteding is succesvol gestart.

 

Februari 2020

De dagbesteding gaat bijna van start!

Maandag 2 maart 2020

 

Januari 2020

De beste wensen voor ieder!

 

December 2019

Kijk hier de uitzending terug waar we in te zien zijn 🌲Kerst vier je samen!

https://www.omroepgelderland.nl/…/Kerst-vi…/aflevering/41422

 

November 2019

Vanaf maart 2020 gaan we dagbesteding voor volwassenen aanbieden op ons terrein. Vanaf nu is aanmelden mogelijk!

We hebben een nieuwe vacature persoonlijk begeleider, zie de vacature pagina.

In december komen we in een tv programma bij tv Gelderland, datum en tijd volgt nog.

 

September 2019

Vanaf november gaan we informatieve ochtenden organiseren met rondleiding.

 

Augustus 2019

https://www.gelderlander.nl/bronckhorst/zorgboerderij-in-wichmond-heeft-nieuwe-invulling-geen-pubers-maar-zieke-kinderen~a4d6dd24/

 

https://www.facebook.com/anpakken/posts/een-mooi-zorginitiatief-is-het-project-balans-en-eigen-kracht-van-mieke-grimm-in/2400553550189330/

 

Juni 2019

Feestelijke opening dag en logeeropvang:

24 augustus van 14:00-16:00 uur met om 15:00 uur de opening.

 

Mei 2019

Onze nieuwe locatie een mooie boerderij met genoeg ruimte in Wichmond zal op 8 juli opengaan! 

Wij hebben een nieuw telefoonnummer en zijn vanaf nu te bereiken op: 06-36106298

Wij staan vermeld op de zorgkaart:

https://www.zorgkaartnederland.nl/zorginstelling/jeugdzorg-dag-en-logeeropvang-balans-en-eigen-kracht-wichmond-10007155

 

April 2019

Wij zullen binnenkort ook zorg kunnen bieden aan kinderen met een indicatie zorg in natura bijvoorbeeld vanuit de jeugdwet.

De vorderingen op onze nieuwe locatie gaan voorspoedig, wij hopen snel met nieuws te kunnen komen

NAH (niet aangeboren hersenletsel) bij kinderen, deze pagina is nieuw toegevoegd aan onze website. Wij bieden hiermee een nieuwe dienst aan.

 

Maart 2019

Artikel in de regiobode: https://www.regiobodeonline.nl/2019/03/nieuwe-stichting-voor-complex-zieke-kinderen/

 

 

Stichting Kindzorg in Balans/2019

Kinderen met een complex ziektebeeld hebben speciale zorg en aandacht nodig. Om ze dat te kunnen bieden zijn voldoende (financiële) middelen nodig. De Stichting Kindzorg in Balans heeft als doel om deze middelen in te zamelen. Primair doen wij dat voor de PGB-dagopvang Balans en Eigen Kracht in de omgeving van Doesburg. 

 

Dankzij donaties en andere vormen van ondersteuning kunnen we het leven van kinderen met een complex ziektebeeld - en dat van hun ouders - iets minder ingewikkeld maken. 

 

Wilt u ons steunen? 

Epilepsiefonds/verhalen/2017

 

"Als ouder wil je gewoon weten wat er aan de hand is"

Miekes zoontje Emre belandde twee keer in een status epilepticus

Na het overlijden van haar man zorgt Mieke Grimm sinds een aantal jaar alleen voor haar twee kinderen. Wanneer ze anderhalf jaar geleden op haar werk wordt gebeld door de oppas, heeft ze al snel door dat er iets mis is. Jongste zoon Emre (4) is niet lekker geworden. Al snel wordt de diagnose epilepsie gesteld. Mieke vertelt over de eerste kennismaking met epilepsie en het leven na de diagnose.

 

Racen als Max Verstappen

Aan het eind van de zomer van 2015 wordt Mieke op haar werk gebeld door de oppas. Het gaat niet goed met haar zoontje Emre, die is omgevallen en buiten bewustzijn is geraakt. "Omdat ik aan de stem van de oppas hoorde dat het echt mis was, ben ik als een ware Max Verstappen naar huis geracet. Toen ik daar aankwam, was de ambulance er al. Emre was toen nog steeds niet bijgekomen, zijn vitale functies werden juist steeds slechter. Daarom is Emre toen met gillende sirenes naar het ziekenhuis vervoerd. De artsen dachten al snel dat het om een status epilepticus ging, en hebben Emre daarvoor behandeld. Gelukkig hielp dat. Ook hebben de artsen meteen een EEG gemaakt. De volgende dag kregen we daarvan de uitslag. Emre bleek epilepsie te hebben. "

 

Zoeken naar de juiste medicatie

Na de diagnose pakken Mieke en haar twee kinderen het normale leven weer op. "Ik ben zelf medisch onderlegd en wist dat epilepsie in veel gevallen goed gecontroleerd kan worden met medicijnen. Emre was altijd een gezond jongentje geweest, dus we gingen redelijk opgelucht naar huis met de hoop dat de epilepsie bij Emre ook goed onder controle zou komen. Het jaar dat volgde stond in het teken van de zoektocht naar de juiste medicatie. Verder ging het eigenlijk best goed met Emre. Af en toe had hij kleine aanvalletjes, maar daar was mee te leven. En de hoop op het vinden van het juiste medicijn hielp ons erdoorheen."

 

Toch een tweede status

Een jaar na de diagnose epilepsie wordt Emre opgeroepen voor zijn DKTP-vaccinatie. Samen met de artsen weegt Mieke zorgvuldig alle risico's af waarna ze tot de gezamenlijke conclusie komen dat ze Emre zullen inenten. "Helaas heeft Emre heel heftig gereageerd op die prik. Twee uur na inenting kreeg hij hoge koorts. Door die koorts is hij opnieuw in een status beland. Sindsdien gaat het niet goed met Emre."

 

Nieuwe klachten, nieuwe onderzoeken

Opnieuw starten de artsen met verschillende onderzoeken, want er lijkt meer aan de hand dan alleen de epilepsie. "Op dit moment zitten we volop in het onderzoekstraject. De afgelopen tijd ging het steeds slechter met Emre. Hij heeft per dag verschillende momenten waarop hij wit wegtrekt. Dan heeft hij moeite met praten en zakt hij door zijn benen. Verder is zijn temperatuurhuishouding niet in orde. Wanneer het buiten warm is, krijgt hij koorts, wanneer het buiten koud is, krijgt Emre ondertemperatuur. Door deze klachten vermoeden de artsen dat er iets anders aan de hand is waar de epilepsie een gevolg van is. Het wachten is nu op wat dat 'iets' is." 

Inmiddels is bekend wat dit 'iets' is, een zeldzame genetische afwijking.

 

Af van de onzekerheid

"Het ergste is de onzekerheid. Het afgelopen half jaar heb ik Emre met sprongen achteruit zien gaan. Naar de basisschool gaat niet, en na drie ochtenden speciaal onderwijs is Emre ontzettend moe. Daarmee stagneert ook zijn ontwikkeling. Dat is als moeder moeilijk om te zien. Een jongetje van vier hoort natuurlijk gewoon lekker te kunnen spelen en leren, maar dat kost Emre zoveel moeite. Daarom hoop ik dat de onderzoeken die eraan komen een diagnose opleveren. Met een duidelijke diagnose die de klachten van Emre kan verklaren, kunnen we eindelijk naar de toekomst kijken. Ik heb niet de illusie dat Emre morgen beter is. Maar als ouder wil je af van die onzekerheid. Uiteindelijk wil ik gewoon weten wat het is."