Het zorgconcept van Balans en Eigen Kracht is in 2018 opgericht door Mieke Grimm.

Het idee is ontstaan omdat Mieke geen passende zorg kon vinden voor haar destijds 6-jarige zoon Emre.

 

Optimale levenskwaliteit voor Emre

Wat begon met epilepsie op driejarige leeftijd, blijkt inmiddels een niet-behandelbare complexe medische aandoening met diverse symptomen op metabool gebied. De zeldzame aandoening komt mogelijk door genetische afwijkingen op het PLXNB3 gen en HIVEP2 gen.Het enige dat gedaan kan worden, is het behandelen van de symptomen en het bieden van optimale levenskwaliteit aan Emre.

 

Van zorg naar droom

Door de situatie rondom Emres ziekte, de medische achtergrond van Mieke en haar creatieve ondernemerschap, ontstond het plan om een eigen dag en logeeropvang te realiseren. Die droom is werkelijkheid geworden. Om vervolgens na vier jaar deze droom verder uit te bouwen naar een dagbesteding voor jongeren en jongvolwassenen samen met Aniek Bloemendaal.

 

Bevlogen en deskundig

Het team van dag en logeeropvang Balans en Eigen Kracht bestaat uit een zeer bevlogen en ervaren groep professionals: 

PGB-zorgverleners met verschillende specialismen in de zorg.

 

Educatie en kennis

Het team van dag en logeeropvang Balans en Eigen Kracht beschikt over geldige EHBO- en reanimatie/AED diploma’s. Ook organiseren wij regelmatig cursussen voor het eigen team, waaraan ook ouders kunnen deelnemen.

 

Stichting Kindzorg in Balans

Kinderen en jongeren met een complex ziektebeeld hebben speciale zorg en aandacht nodig. Om ze dat te kunnen bieden zijn voldoende (financiële) middelen nodig. De Stichting Kindzorg in Balans heeft als doel om deze middelen in te zamelen. Primair doen wij dat voor de dag en logeeropvang Balans en Eigen Kracht in de omgeving van Wichmond. 

Dankzij donaties en andere vormen van ondersteuning kunnen we het leven van kinderen met een complex ziektebeeld - en dat van hun ouders - iets minder ingewikkeld maken. 

 

Emre en Mieke

Mieke en Aniek