De basis van Balans en Eigen Kracht bestaat uit het gezin Mieke (39), Elif van 16 jaar en Emre van 10 jaar. Een gelukkig gezin dat evenwel te maken heeft gehad met tegenslagen in het leven. Naast het verlies van de vader van ons gezin, is bij Emre namelijk een zeldzame genetische aandoening geconstateerd.

 

Optimale levenskwaliteit

Wat begon met epilepsie op driejarige leeftijd, blijkt inmiddels een niet-behandelbare complexe medische aandoening met diverse symptomen op metabool gebied. De zeldzame aandoening komt mogelijk door genetische afwijkingen op het PLXNB3 gen en HIVEP2 gen.Het enige dat gedaan kan worden, is het behandelen van de symptomen en het bieden van optimale levenskwaliteit aan Emre.

 

Van zorg naar droom

Door de situatie rondom Emres ziekte, de medische achtergrond van Mieke en haar creatieve ondernemerschap, ontstond het plan om een eigen dag en logeeropvang te realiseren. Die droom is werkelijkheid geworden.

 

Bevlogen en deskundig

Het team van dag en logeeropvang Balans en Eigen Kracht bestaat uit een zeer bevlogen en ervaren groep professionals: verpleegkundigen, PGB-zorgverleners met verschillende specialismen, fysiotherapeut tot logopedist, ergotherapeut en onderwijsbegeleiders.

 

Educatie en kennis

Het team van dag en logeeropvang Balans en Eigen Kracht beschikt over geldige EHBO- en kinderreanimatie/AED diploma’s. Ook organiseren wij regelmatig cursussen voor het eigen team, waaraan ook ouders kunnen deelnemen.

 

Stichting Kindzorg in Balans

Kinderen met een complex ziektebeeld hebben speciale zorg en aandacht nodig. Om ze dat te kunnen bieden zijn voldoende (financiële) middelen nodig. De Stichting Kindzorg in Balans heeft als doel om deze middelen in te zamelen. Primair doen wij dat voor de dag en logeeropvang Balans en Eigen Kracht in de omgeving van Wichmond. 

Dankzij donaties en andere vormen van ondersteuning kunnen we het leven van kinderen met een complex ziektebeeld - en dat van hun ouders - iets minder ingewikkeld maken.